Hoe veilig is een gouden baby armbandje?

Hoe veilig is een gouden baby armbandje?

Als het om pasgeborenen en jonge kinderen gaat, willen ouders er alles aan doen om hun kleintjes veilig te houden. Daarom kiezen veel ouders (en peters en meters) ervoor om een armband in goud voor hun baby of kind te kopen, in plaats van armbanden van andere materialen.

Een van de belangrijkste redenen waarom gouden armbanden over het algemeen veiliger zijn voor kinderen is dat ze minder snel breken als ze ergens aan blijven haken. Dit is vooral belangrijk voor pasgeborenen die voortdurend hun handen en voeten in hun mond stoppen. 

Een andere reden waarom gouden armbanden voor baby's een veiligere keuze zijn voor kinderen is dat ze minder snel huidirritaties veroorzaken. Sommige materialen, zoals bepaalde metalen, kunnen bij sommige kinderen huidirritaties veroorzaken. Dit is vooral een probleem voor kinderen met een gevoelige huid. Geboorte armbandjes vervaardigd uit echt goud (niet verguld dus), zijn van nature hypoallergeen.

Het belangrijkste advies blijft natuurlijk om steeds voorzichtig te zijn en jouw baby of kind altijd goed in de gaten te houden wanneer het een gouden armbandje aanheeft. Zeker voor jonge kinderen is het advies om een baby armbandje enkel te laten dragen onder toezicht van een volwassene.

Olivia for Kids is een merkje dat gespecialiseerd is in gouden armbanden voor kinderen. Onze armbanden zijn gemaakt van 9kt, 14kt of 18kt goud. Ze zijn hierdoor zeer sterk en duurzaam. 

In het algemeen zijn gouden armbanden een veiligere keuze voor kinderen dan armbanden van de meeste andere materialen. Bent u op zoek bent naar een armband voor uw kind, bekijk dan zeker onze selectie gouden geboorte armbanden.


Een blog post door
Olivia
Mama van Charlie (3) en Ralph (1) en oprichter van Olivia for Kids. In het weekend geniet ik van een rustig boek of met de kids naar de Zoo.