Wat geef je cadeau voor een communie of lentefeest? 10 cadeautips.

Wat geef je cadeau voor een communie of lentefeest? 10 cadeautips.

Communie- en lentefeesten zijn een belangrijke moment in het leven van een kind, en bij belangrijke momenten horen gepaste cadeautjes. Maar wat koop je eigenlijk voor iemand die zijn communie-/lentefeest gaat doen? Voor zo een belangrijke dag is dit niet altijd een gemakkelijke taak. Maar geen zorgen, wij hebben de leukste cadeaus voor jou op een rijtje gezet zodat jij je niet meer hoeft druk te maken om het vinden van een perfect geschenk. Dus lees rustig verder voor een hoop cadeau inspiratie!

Hoeveel geef je gemiddeld uit voor een communie als peter of meter, of als gast?

Uit Belgische studies blijkt dat grootouders gemiddeld het meeste geld uitgeven aan cadeaus voor hun kleinkinderen (145 euro). Op de tweede plaats staan ouders en stiefouders met 138 euro, gevolgd door de peter en meter met 119 euro. Vooral peters en meters tasten voor het cadeau van hun petekind extra diep in de buidel: 3 op 5 peters en meters zeggen meer geld aan hun petekind te besteden dan aan cadeaus voor andere kinderen. 

Voor Nederland liggen de bedragen in zelfde lijn als België. Hou er rekening mee dat gemiddeldes heel wat verschillen kunnen bevatten. Sommige (groot)ouders zullen een stuk meer uitgeven dan het gemiddelde, anderen heel wat minder. Hou dus vooral rekening met je eigen budget. 

Wat voor soorten cadeaus kan je geven?

Heel wat mogelijkheden om cadeau te geven voor een communie. Je doet hoe dan ook niets verkeerds met iets te kopen van het verlanglijstje van het kindje van wie de communie of het lentefeest is. Toch blijft een communie een uniek moment, dus zoek een cadeau dat niet te vergankelijk is en waar ze liefst nog jaren plezier van hebben. Zo blijft het cadeau een mooie herinnering aan deze unieke gebeurtenis.

We hebben alvast enkele tips opgelijst. Lees dus snel verder.


1. Een schitterend cadeau

Gouden armbandje

Gouden juwelen zijn 1 van de populairste cadeaus om te geven bij een communie of lentefeest. Goud blijft lang mooi, is sterk van materiaal en past overal bij. Met een gouden armbandje voor kinderen kan je dus niet zeker niet misgaan. Als je er nog een extra touch aan wilt geven kan je de naam van het kind op de armband laten graveren, zodat het zelfs nog persoonlijker wordt. 

Kijk gerust eens tussen onze collectie kinderarmbandjes voor inspiratie.

oliviaforkids-gouden-armbandje-classic-olivia

Zilveren oorbellen

Zilveren of gouden oorbelletjes zijn natuurlijk een super leuk cadeau voor cadeau te geven aan jouw communicantje. Want welk meisje wil er nu niet als een prinses uitzien op haar (eerste) communie?

Zoek je inspiratie? Kijk dan eens tussen onze oorbelletjes collectie voor kinderen. Mensen grijpen sneller naar zilveren sieraden dan naar gewone accessoires. Zorg er zeker voor dat je echt zilver koopt zodat je geschenk lang meegaat en niet na enkele keren gedragen te hebben in de vuilbak belandt. Dan zal je cadeau zonder twijfel vast en zeker uitblinken!

 

oliviaforkids-oorbellen-zilver

2. Een cadeau op wieltjes

Een fiets 

Een fiets is iets dat elk kind vroeg of laat wel nodig heeft. Niet alleen is het een heel leuk cadeau maar ook is het heel nuttig. Kinderen kunnen het gebruiken om zelf naar school te fietsen, om buiten te gaan spelen of om naar het dichtstbijzijnde park te fietsen. Een roze fiets voor de meisjes of een stoere fiets voor de jongens zal vast en zeker een cadeau zijn dat ze niet snel aan de kant zullen zetten! Bovendien, een eigen fiets krijgen leert kinderen om op hun eigen beentjes te staan en stilletjes aan zelfstandig leren te worden. 

oliviaforkids-fiets

Een reiskoffer

Een trolley/reiskoffer is een leuk en praktisch cadeau. De wieltjes maken het heel makkelijk overal met uw kind mee te rollen naar het vliegveld, naar oma en opa, noem maar op! 

Het is ideaal om jouw communicant haar/zijn kleren en alle andere benodigdheden in op te bergen en te vervoeren. Ook heeft het natuurlijk als groot voordeel dat ze niet al het gewicht op hun rug moeten dragen en hem in de plaats gewoon ‘meesleuren’, en een leuke print op de trolley maakt het natuurlijk al helemaal af.

oliviaforkids-reiskoffer

3. Een cadeau om te geven als meter 

Netflix abonnement 

Een leuk cadeau om te geven als meter is een ‘cadeaubon’ voor Netflix. Dit cadeau kan ideaal dienen om samen films/series te kijken wanneer jouw mete-kind eens langskomt of wanneer jij er eens bij langsgaat. Je kan zelf kiezen voor welk bedrag je graag de tegoedbon koopt, beginnend vanaf €25. Een ander leuk voordeel eraan is dat kinder-accounts kunnen aangemaakt worden (moest dat nodig zijn) zodat ze alleen toegang hebben tot films en series gericht naar kinderen toe. 

 

Sporttruitje van zijn/haar favoriete team

Is jouw communicant(e) heel sportief en kan hij/zij maar niet stoppen met te praten over hun favoriete voetbalploeg? Dan zal je met dit cadeautje zeker scoren! Niet alleen geef je een heel goed doordacht cadeautje aan je communicant(e), ook toon je met dit cadeau aan dat je ook ze echt goed kent! Met een persoonlijk cadeau dat aansluit bij iemand zijn karakter en interesses kan je nooit missen! 

Sporttruitje

 

4. Geef een belevenis cadeau

Samen naar een pretpark

Een dagje samen op stap gaan is altijd leuk, dus waarom niet zo een dagje cadeau doen? Pretparken zijn de perfecte uitjes voor communicantjes die dol zijn op tientallen meters hoge achtbanen, overkop gaande attracties en natuurlijk niet te vergeten, leuke herinneringen! Met dit cadeau heb je de hele dag tijd samen met de communicant en maken jullie met z’n tweeën (of met anderen samen) de mooiste herinneringen.

Een concert opdoen

Heb jij een communicant die de hele dag door meezingt op zijn/haar favoriete liedjes? Iemand die beweert de grootste fan te zijn van een zanger(es) of een bepaalde band?  Iemand die je telkens moet vragen de radio een beetje stiller te zetten omdat je jezelf niet meer kan horen door de luide muziek die door de geluidsboxen drumt? Klinkt dit jou allemaal als muziek in de oren en ken jij zo een muziekgek? Dan is een concert ongetwijfeld het beste cadeau dat je maar zou kunnen bedenken voor jouw communicant! Dus haal je oordopjes maar boven en maak je klaar een onvergetelijke dag te beleven samen.

 

Hopelijk heeft dit je toch een beetje geholpen bij jouw zoektocht naar het ultieme cadeau voor een communie- of lentefeest. Zoek je nog meer inspiratie? Kijk gerust eens naar onze collectie gouden juwelen voor kids. We hebben gouden kinder armbandjes, en sinds kort ook kleine oorbelletjes. 


Een blog post door
Olivia
Mama van Charlie (3) en Ralph (1) en oprichter van Olivia for Kids. In het weekend geniet ik van een rustig boek of met de kids naar de Zoo.