De 5 Leukste Cadeautjes voor Jouw Pasgeboren Petekind

De 5 Leukste Cadeautjes voor Jouw Pasgeboren Petekind

Ben je onlangs peter of meter geworden? We lijsten onze 5 favoriete cadeautjes op die jij kan geven aan jouw petekind. We geven je tips en tricks over wat van jou verwacht wordt qua budget en type cadeau. Ongetwijfeld is dit één van de mooiste momenten uit jouw leven. Maar natuurlijk hoort hier ook een bepaalde verplichting bij: jouw petekind verwacht natuurlijk in de watten gelegd te worden door jou. 

Maar wat koop je nu voor een pasgeboren baby? Niets te breekbaar, want dan maken ze het kapot. En liefst niets té trendy, want je wilt natuurlijk iets dat nog een aantal jaren mee kan gaan. Niet gemakkelijk, maar toch zijn er nog wel wat opties. Niet gevreesd. We hebben honderden mama’s en papa’s bevraagd over wat zij een leuk cadeau zouden vinden voor hun pasgeboren kindje. En natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met wat wij zelf leuk vinden. We lijsten de meest gekozen cadeautjes voor mete-of petekind zo meteen op voor je, maar eerst…

Hoeveel geef je uit aan een cadeau voor jouw pasgeboren petekind?

Dat hangt natuurlijk af van wat jouw inkomen is, en hoeveel je zelf graag uitgeeft. Maar toch geven we je graag een leidraad mee. De meeste kersverse peters of meters geven ongeveer 250 euro uit aan hun eerste cadeautje. Dat lijkt veel, maar weet dat je als kersverse ouder al heel wat kosten hebt. Natuurlijk kan het ook iets bescheidener. Ben je wat creatiever, dan kan je met een beperkt budget van €75 misschien al iets heel leuk in elkaar steken. Zit je er dan weer wat beter bij, dan kan je ook meerdere cadeautjes geven. Zo geven sommige peters of meters een eerder gebruiks-cadeau, zoals een buggy of bedje, en een meer uniek en tijdloos cadeau, zoals een gouden baby armbandje. 

Wat voor soort cadeau geef je als peter of meter?

Eigenlijk kan je alles geven wat op de geboortelijst staat, of waar je denkt je petekindje gelukkig mee te maken. Maar over het algemeen vallen de meeste cadeautjes in 1 van 2 categorieën: gebruiks-cadeaus of tijdloze cadeaus. 

Gebruiks-cadeaus komen meestal van de geboortelijst. Het zullen meestal dingen zijn die de kersverse ouders nog niet hebben, en misschien een grote hap uit hun budget nemen indien ze dit zelf moeten aankopen. Jammer genoeg zijn dit niet altijd tijdloze cadeaus, en heeft je petekindje er zelf niet zoveel aan, maar je bespaart de ouders er zeker wel wat kopzorgen mee. 

Persoonlijke cadeautjes zijn misschien wat minder nuttig op korte termijn, maar maken dit dan weer goed doordat ze vaak een leven lang mee gaan. De bedoeling is om iets persoonlijks te geven, een cadeautje dat je petekind voor de rest van zijn of haar leven zal koesteren. Iets dat altijd een herinnering aan jou zal blijven. Zo kan je bijvoorbeeld een eerste juweeltje geven, zoals een gouden baby armbandje. Maar het kan evengoed een oud horloge of een oude ring zijn die al generaties lang in de familie rondgaat. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, maar cruciaal is dat het écht persoonlijk is.

Onze 5 favoriete en originele cadeautjes voor pasgeboren pete- of metekindje

Een gouden baby armbandje

Onze absolute topfavoriet is natuurlijk een gouden baby armbandje. Het tikt alle vakjes aan van wat een cadeau voor pete- of metekind nodig heeft: tijdloos, duurzaam en persoonlijk. En bovendien ziet het er ook gewoon super leuk en schattig uit. Een gouden baby armbandje vind je al vanaf €95. Als je een echt tijdloos cadeau wil geven, dan geef je best een armbandje uit niet-verguld 14 of 18 karaat goud. Zo ben je zeker dat de kleur niet afgaat, en behoudt het armbandje beter zijn waarde. En als je het helemaal persoonlijk wil maken, kan je de naam en datum van jouw petekind erin graveren.

Als je op zoek bent naar een gouden baby armbandje, kijk gerust eens naar onze collectie. Al onze armbandjes zijn vervaardigd uit écht goud, zonder toxische stoffen. Al onze armbandjes kunnen gegraveerd worden met naam en datum. 

Creatief bonnenboekje

Wil je een persoonlijk cadeau waar je petekind nog jaren plezier van heeft? Geef een boekje met bonnetjes waar activiteiten op staan die jullie samen kunnen doen. Iedere bon geeft recht op 1 activiteit die jullie samen kunnen doen. 

olivia-for-kids-voucher

 

‘Samen naar New York op je 18de’, of ‘Een etentje voor jou en je eerste lief’’. Laat je creativiteit de vrije loop gaan, je kan er zo gek mee doen als je wil.  


Misschien wel eerder een cadeautje om ergens bij te geven, je wil natuurlijk niet al jouw cadeautjes in de toekomst geven. Maar hier heb je gegarandeerd succes mee!

Een zelfgebreide muts of sokken

Heb je wat minder budget en ben je creatief ingesteld? Als er 1 ding is dat pasgeboren baby’s nog niet hebben, dan is het een volle kleerkast. Laat je creatieve brein dus helemaal gaan, en brei een paar sokjes, of een leuke muts. Je kan ook een leuk setje bijpassende kleding stukjes breien. 

olivia-for-kids-knitted-socks
Het feit dat je deze zelf gemaakt hebt, maakt het toch allemaal nét dat tikkeltje specialer. Je kan deze bijvoorbeeld samen geven met het creatief bonnenboekje.  

Een cadeau van de babylijst

Als je eerder een gebruiks cadeau wil geven, om de ouders te ondersteunen, dan kan je ook altijd iets van de babylijst geven. Natuurlijk iets minder uniek of persoonlijk, maar zeker zo nuttig. De meeste babylijsten hebben spulletjes die iets goedkoper, en spulletjes die iets duurder zijn. Voor iedereen staat er wel iets tussen dus. Als je iets meer budget hebt, kan je misschien wat bijleggen voor de buggy. Of je kan een matrasje kopen voor te slapen. 

 

Keuze genoeg als je voor de babylijst gaat dus. 

Een gepersonaliseerd cadeautje

Een tut, tutkoord, doosje, shirtje, speeltje dat gepersonaliseerd is? Je kan tegenwoordig allerlei spulletjes laten personaliseren. Zo kan je een nuttig cadeau geven, dat toch nog een beetje uniek is. Neem genoeg tijd om deze op voorhand te bestellen, want het duurt vaak wel even voor deze klaar zijn.

olivia-for-kids-personalised

 

Ook super leuk om bij een ander cadeautje te geven. Zet er een leuk of origineel tekstje op, zodat iedereen weet dat dit cadeautje van jou komt ;). 

_____________

Hopelijk heeft dit je toch een beetje geholpen bij jouw zoektocht naar het ultieme cadeau voor jouw pete- of metekind. Zoek je nog meer inspiratie?

Kijk gerust eens naar onze baby armbandjes of baby oorbelletjes.

 


Een blog post door
Olivia
Mama van Charlie (3) en Ralph (1) en oprichter van Olivia for Kids. In het weekend geniet ik van een rustig boek of met de kids naar de Zoo.